Wandeltochten / Trekking

Geniet van een wandeling door deze prachtige natuur.

Hostel Ushuaia Hostel in UshuaiaHostel en UshuaiaAuberge à UshuaiaOvernachting in Ushuaia

Martialgletsjer

De makkelijkste manier om bij het beginpunt van deze wandeling te komen is het nemen van een taxi tot de stoeltjeslift. U kunt gebruik maken van deze lift, of deze afstand gewoon stappen. Dit stuk van de wandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Aan het einde van de stoeltjeslift kunt u het pad naar de gletsjer volgen, waar u een spectaculair uitzicht over de stad en het Beaglekanaal hebt.

De gletsjer kan het hele jaar door worden bezocht. In het winterseizoen kan men zelfs ski- en snowboarduitrusting huren.

Duur: 2.15 uur
! Vraag bij de receptie zeker na of de stoeltjeslift werkt.

Cerro del medio

Deze wandeling begint via de straat ‘Laserre’, die de hoofdstraat ‘San Martin’ snijdt tussen ‘25 de Mayo’ en ‘Roca’. Volg ‘Laserre’ in de richting tegengesteld aan het autoverkeer, tot je bij ‘Alem’ komt. Daar zult u het Hotel Ushuaia tegenkomen. Vervolg uw weg tot u bij de volgende straat komt. Daar loopt u om een pleintje heen en langs een waterstation. Vervolgens moet u een pad vinden dat begint tussen het laatste huis en het riviertje (de waterloop moet zich steeds aan je linker zijde bevinden).

Opgelet!: Indien u wordt gevolgd door honden, doet u alsof u een steen opraapt om hen weg te jagen. Volg het pad dat het lengabos doorkruist. U zult merken dat de bomen steeds minder hoog worden, tot u uiteindelijk op een open plek komt. Daar kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Ushuaia en het Beaglekanaal.

DUUR: 4uur

Playa Larga

Deze Ushuaiaanse versie van een kustwandeling is zeker de moeite waard. Ook voor deze wandeling neemt u best een taxi om tot bij het einde van de aardeweg te komen.

Volg het pad door het bos, door het hek en blijf deze weg volgen tot u bij ‘Estancie Tunel’ (Boerderij Tunel) terechtkomt. Deze behoort tot de allereerste boerderijen gebouwd op het eiland. Momenteel staat de boerderij verlaten, maar de wandeling ernaartoe is een onvergetelijke ervaring.

Als de weersomstandigheden gunstig zijn, is een picknick –omgeven door dit adembenemende landschap- een absolute aanrader!

Duur: 2uur

Laguna Esmeralda

Neem een bus die u tot bij het wintercentrum Altos del Valle brengt (niet vergeten het uur van de terugreis vast te leggen bij de chauffeur!). Bezoek de receptie van Altos del Valle en waarschuw dat u het meer wilt bezoeken.

Na uw persoonlijke gegevens te hebben opgegeven, krijgt u een kaart waarna de wandeling kan beginnen. Indien u dit wil kunt u kamperen in de nabijheid van Laguna Esmeralda.

Duur: 3uur

Paso de la oveja

Om deze trektocht te maken heeft u 3 à 4 dagen nodig. Het is heel belangrijk dat u de receptie waarschuwt wanneer u deze wandeling begint, alsook wanneer u terug bent aangekomen.


Trekking Gletsjer Ojo de Albino

Bij deze wandeling bezoekt u Laguna Perdida, en trekt u naar de bron van dit meer: de Ojo de Albinogletsjer. Bij het einddoel aangekomen wacht u een waar spektakel van ijs en bergen. Na het aanbrengen van de klimijzers ontdek je de gletsjer van naderbij. Bij het panoramische punt Beban lunchen we. Na nog enkele stops gemaakt te hebben om het adembenemende uitzicht in ons op te nemen, beginen we aan de terugkeer naar het wintercentrum, en vervolgens naar het hostel.

Duur: 8/10 uur
Duur trekking: 7/9 uur HEEL INTENSIEF
Opbouw: trekking / trekking over gletsjer
Minimum aantal deelnemers: 2 personen
Maaltijdgamma: Lunchbox

Ronde van Ushuaia – Trekking

Opbouw:

Dag 1:Vertrek uit het hostel (9u00) - Oversteek van Andorravallei en klim naar Laguna del Caminante - lunch – opbouw tentenkamp – avondmaal – overnachting in tentenkamp.

Dag 2:Ontbijt – vertrek richting Superiorvallei – klim naar Cerro Falso Tonelli of Rebert – lunch – terugkeer naar tentenkamp – avondmaal en overnachting in tentenkamp.

Dag 3: Ontbijt – Paso de la Oveja – lunch – afdaling via Cañadón de la Veja richting Ushuaia - aankomst in Ushuaia (+/- 16u00).

Omschrijving: Een klassieker onder de langere tochten in de regio van Ushuaia. Tijdens deze wandeling trekken we om Ushuaia heen via omliggende valleien van ongekende schoonheid. De trektocht begint met het doorkruisen van de subantarctische bossen in de Andorravallei. We kamperen nabij Laguna del Caminante. Op de tweede dag beklimmen we een heuvel vanwaar u een betoverend uitzicht in zich kan opnemen. Op de derde dag maken we de oversteek tussen Cañadón de la Oveja en Andorra. Dit doen we via een guanacopad dat boven de boomgrens ligt. Zo komen we stilaan terug bij Ushuaia terecht.

  • Dag 1: Afstand 10,3 km – hoogteverschil 650 meter
  • Dag 2: Afstand 9km – hoogteverschil 750 meter
  • Dag 3: Afstand 10,3 km – hoogteverschil 100 meter

Trektocht door bossen en hoger gelegen zones. Eenvoudige beklimming van een berg van 1300m

Duur: 3 dagen
Soort excursie: Normaal
Inclusief: Berggids, transport, voedsel, campingbenodigdheden.
Zelf mee te brengen: Bergschoenen, grote rugzak (60 liter inhoud), slaapzak, jas, broekbeschermer, muts, handschoenen, fles water.

Trektocht Vicinguerragletsjer en Laguna de los Tempanos

Op weg naar de gletsjer verkennen we een exploitatiegebied van turf, waarna we het bos intrekken via oude houthakkerspaden. Bij deze uitzonderlijke excursie wandelt u over een duizendjarigegletsjer om zijn grotten, spelonken en barsten van naderbij te bewonderen. Na deze tocht zal het eeuwenoude gletsjerproces u heel wat duidelijker zijn.

Afstand : 10,2km – Hoogteverschil : 850m
Activiteiten : Gletsjerwandeling, uitleg over en observatie van gletsjervorming (grotten, spelonken,…)
Duur: een volledige dag
Soort excursie: Normaal
Inclusief: berggids, transport, voedsel, klimijzers, wandelstokken en beenwarmers. Zelf mee te brengen: Bergschoenen, kleine rugzak, jas, handschoenen, muts, zonnebril, zonnebrandcrème en een fles water.

Trektocht en Canopy (Martialgletsjer)

Omschrijving: Hiking & Canopy Martial vertrekt vanuit het wintercentrum Glaciar Martial, dat boven de stad gelegen is. Deze uitstap is een geschikte activiteit voor het hele gezin en voor alle leeftijden. We verkennen de verschillende facetten van de berg om een betere kijk te krijgen op hoe het landschap rondom Ushuaia ontstond. Bovendien geniet je onderweg van een onbeschrijflijk uitzicht over de stad en het Beagleknaal. Na de wandeling volgt de lunch en vervolgens beginnen we onze tocht door de boomtoppen. Hierbij leren we het bladerdek van Northofagus kennen.

Afstand: 4km
Hoogteverschil: 320 meter
Locatie: Centro Invernal Glaciar Martial
Activiteiten: Trektocht door het bos, bezoek aan hooggelegen dal, canopy.
Duur: 6 uur
Soort excursie: Normaal
Inclusief: berggids, toegang tot stoeltjeslift, transport, lunchbox, canopy
Zelf mee te brengen: Bergschoenen, kleine rugzak, jas, handschoenen, muts, zonnebril, zonnebrandcrème, flesje water.

Fotogalerij



Filed under Print | Tell a friend