Nationaal Park Tierra del Fuego

Activiteiten in Lapataia, Laguna Negra ( Het Zwarte Meer), Pampa Alta, Cerro Guanaco

Hostel Ushuaia Hostel in UshuaiaHostel en UshuaiaAuberge à UshuaiaOvernachting in Ushuaia

Tierra del fuego national parkSenda Pampa Alta (Río Pipo) Een panoramisch uitzicht over het Beaglekanaal en de Río Pipovallei. Deze wandeling is toegankelijk via de camping van Bahía Ensenada (lange optie: 4.9km), of via Nationale Route Nº3 (korte optie: 3.7km). Daarna volgt u het pad dat met de weg naar Río Pipo kruist.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld / Duur: 2 uur

Senda Costera: Een kustwandeling doorheen de guindo- en canelobossen. Men kan deze wandeling beginnen via Ensenada of via het kruispunt van Lago Roca (Steenmeer) en Nationale Route Nº3.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld / Duur: 2 uur

Senda Hito XXIV: Een wandeling langs de noordoostelijke oever van het Rocameer die tot bij de grens met Chili leidt. De toegang bevindt zich op de parking van Lago Roca.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld / Duur: 3 uur.

Cerro Guanaco: Vanaf het eindpunt van deze wandeling heeft u een adembenemend uitzicht over de Vuurlandse bergen en ‘turbales’ (soort moerasgebied, waar zich turf ontwikkelt). De wandeling begint op het pad Hito XXIV, waar u een zijpad naar rechts vindt: Cerro Guanaco. De hele wandeling gaat bergop en kent heel steile stukken.

Moeilijkheidsgraad: Hoog / Duur: 6 uur..

Wandelroute Lapataia:

  • Paseo de la Isla: Een goed alternatief om de archipel te ontdekken waar aalscholvers de kusten van de Lapataia- en Ovandorivier bewonen. Deze regio is zeer geschikt om watervogels te observeren.
  • Laguna Negra: Een turfgebied in ontwikkeling
  • Mirador Lapataia: Een panoramisch uitzicht over de Lapataiabaai. Dit pad sluit aan op het pad ‘Del Turbal’. Op deze manier vormt het een perfect alternatief om doorheen een typisch lengawoud tot bij de Lapataiabaai te komen.
  • Del Turbal: Een alternatieve weg om bij de Lapataiabaai te komen. Deze wandeling leidt u voorbij verlaten beverdammen en een turfgebied. De weg is verbonden met het pad ‘La Castorera’.
  • La Castorera: Bezoek een bewoonde beverdam. Hier krijgt u de kans om de opmerkelijke constructies van deze exotische diersoort te bewonderen.
  • Senda de la Baliza: Wandeling tot bij een lichtbaken op de grens van het natuurreservaat. Dit traject voert u langs een actieve beverdam.

FotogalerijFiled under Print | Tell a friend